Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kapuśniak z pieczarkami.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 103
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 243
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 103
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 243
Składniki
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić, przesmażyć na łyżce masła. Jedna trzecią odłożyć, a do pozostałych dodać posiekany czosnek i smażyć aż sos odparuje. Dodać 2 łyżki śmietany, łyżkę natki i mieszając, jeszcze chwilę smażyć. Kapustę podlać odrobiną wody, poddusić. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, seler w słupki, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko wrzucić do garnka. Dodać drobno posiekany, por, wlać 8-9 szklanek wody i zagotować. Dołożyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, kostki rosołowe i pieczarki w śmietanie. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Potem dodać kapustę, i zaciągnąć zupę pozostałą śmietaną, doprawić solą, vegetą, czosnkiem granulowanym, pieprzem i tymiankiem. Zagotować, posypać resztą natki i odłożonymi pieczarkami.