Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa lekko zagęszczona okrą.
Polecam.
Odsłon: 5584
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 474
Polecam.
Odsłon: 5584
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 474
Składniki
Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Grzyby obgotowujemy, kroimy w paski. W dużym rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso mielone, przy pomocy szpatułki rozdrabniamy na mniejsze fragmenty. Następnie wrzucamy jarzyny wraz z ziemniakami oraz grzyby, dusimy pod przykryciem, co jakiś czas mieszając (około 5-7 min). Do rondla wrzucamy poszatkowaną kapustę i kaszę, gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu przez 10 min, dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy do miękkości kaszy. Po 5 minutach od momentu dodania koncentratu dodajemy pokrojoną okrę. Do smaku doprawiamy kminkiem, solą oraz pieprzem.