Kandyzowana skórka pomarańczy

Kandyzowana skórka pomarańczy
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: HabibiChi
Aromatyczna kandyzowana skórka pomarańczy która jest elementem dekoracji wielu nie tylko świątecznych ciast.

Składniki

  • 2 pomarańcze
  • pół szklanki cukru
  • 100 ml wody

Przygotowanie

  1. Pomarańcze należy sparzyć. Następnie obrać pomarańczę ze skórki najlepiej ćwiartkami. Nożem pozbywamy się białej części na skórce z pomarańczy. Następnie kroimy ją w małe kostki.

  2. Do garnka wlewamy wodę oraz dodajemy cukier a następnie pokrojoną skórkę. Smażymy ok 20 min. na małym ogniu. Kontrolujemy żeby skórka nam się nie przypaliła. W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody.

Komentarze do przepisu (1)

bellamozzarella 28 grudnia 2016
do sałat w sam raz...z prażonymi orzechami i pestkami w duecie ;-)))
Składniki
  • 2 pomarańcze
  • pół szklanki cukru
  • 100 ml wody
Składniki