Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na niedzielny obiad z rodziną.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 843
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 843
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Składniki
Kaczkę umyć i osuszyć. Posmarować oliwą z oliwek, następnie natrzeć solą i pieprzem (także w środku). Tak przygotowaną kaczkę wstawić do lodówki na 24 godziny.
Kaczkę wyjąć z lodówki i zostawić aby nabrała temperatury pokojowej.
Jabłka umyć i pokroić w ósemki, wyciąć gniazda nasienne. Jabłka włożyć do kaczki wraz z obraną i pokrojoną w pióra cebulą. Zaszyć kaczkę i związać nogi.
Kaczka powinna być dokładnie zaszyta, żeby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia.
Kaczkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, można podlać odrobinę olejem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni pod przykryciem przez 1,5 godziny. Następnie zdjąć pokrywkę i podpiec skórkę kaczki tak aby była chrupiąca. Co jakiś czas kaczkę polać wytopionym tłuszczem.
Podawać z ziemniakami i buraczkami. SMACZNEGO!