Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-06-2019
Jesteśmy w pełni sezonu truskawkowego więc dlaczego nie wykorzystać tych przepysznych owoców do oryginalnego deseru? Wystarczy kilka prostych składników a deser z efektem WOW masz gwarantowany!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. (W szklanej lub metalowej misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Miska nie może dotykać wody).
Używając pędzelka rozprowadź czekoladę po wewnętrznej stronie kubeczków.
Włóż kubki do lodówki na minimum 30 minut.
Rozpuść galaretkę w gorącej wodzie. Przestudź.
Wyjmij kubki z lodówki i włóż do nich kawałki truskawek.
Połącz galaretkę z jogurtem, wlej do kubków.
Na tężejącą galaretkę pokrusz ciastka i pozostaw do całkowitego stężenia na minimum 30 minut lub dłużej.
Natnij delikatnie brzegi kubka i usuń go.
Udekoruj miętą i ciesz się smakiem letniego deseru.