Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syta , jesienna sałatka z pieczonymi warzywami (słodkie ziemniaki ibrukselka) z dodatkiem pęczaku.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 332
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 332
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Pęczak (pszenicę) ugotować na sypko, zgodnie z instrukcją. Brukselki pokroić na pół, ziemniaki o brać i pokroić w kostkę, czosnek posiekać- przełożyć wszystko do dużej formy do zapiekania. Zalać 3 łyżkami oliwy, octem balsamiczny, dodać kumin i posolić - całość wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 40 minut, mieszając co jakiś czas żeby się równo przypiekły,
Upieczone warzywa przełożyć do miski z pęczakiem, dodać żurawinę, sok z cytryny, resztą oliwy, doprawić solą i pieprzem - wymieszać. Na koniec dodać pokruszoną fetą i lekko przemieszać