Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uniwersalny sos pachnący lasem w środku jesieni - dobry na każdy czas :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Cebulę ( kostka) poddusić na maśle - nie przypiekać, dołożyć grzyby , posolić, popieprzyć i dusić pod przykryciem ok.25 min, - podlewać rosołem w trakcie duszenia..
Całość wystudzić, dodać resztę rosołu, śmietanęm,mąkę - zmiksować na gładką masę, doprawić resztą przypraw i zagotować na małym ogniu stale mieszając.
Pyszny, aromatyczny sos gotowy , rewelacyjnie komponuje się z wszelkiego kalibru kluchami i miesem z drobiu. SMACZNEGO