Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 808
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 421
Szybka i prosta babka
Odsłon: 89
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 808
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 421
Szybka i prosta babka
Odsłon: 89
Składniki
Cukier wsypać na patelnię i skaramelizować na średnim ogniu. Gdy zacznie nabierać złocistego koloru dodać masło. Trzeba uważać, żeby karmelu nie spalić. Jeśli zaczną robić się grudki, rozgnieść je łyżką.
Dodać posiekane orzechy, zamieszać i na chwilę zostawić na patelni, żeby nabrały złotego koloru. Uwaga: nie spalić!
Wysypać zawartość patelni na papier do pieczenia i całkowicie wystudzić. Rozdrobnić np. w moździerzu. Gotowe. Używamy do dekoracji lodów, deserów, tortów i ciasteczek.