Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawy sposób na śniadanie.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 181
Smak wiosny!
Odsłon: 646
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 167
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 181
Smak wiosny!
Odsłon: 646
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 167
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować takie śniadanie.
Bułki przekrajamy w 4/5 wysokości. Środek wydrążamy. Na dnia układamy wędzonego łososia i wrzucamy odrobinę posiekanego szczypiorku. Wlewamy jajko (warto się postarać, aby żółtko zostało całe. Doprawiamy solą i pieprzem. Górę smarujemy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami prowansalskimi. Zapiekamy przez 15 minut w 180C. Po wyjęciu podajemy ciepłe posypane posiekanym szczypiorkiem. Życzę smaczego!