Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na śniadanie. Jajka z kiełbasą krakowską i żółtym serem.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 116
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Składniki
Odkrawamy górną część bułki. Łyżką delikatnie wydrążamy środek, (możemy to również zrobić palcami, jak komu będzię wygodniej) by zrobić w bułce jak najwięcej miejsca. W środku bułki rozsmarowujemy pół łyżeczki masła, następnie układamy plastry kiełbasy i plastry sera, na to wbijamy jajko (dla ułatwienia możemy wbić je do szklanki i wlać do bułki), solimy i pieprzymy. Zapiekamy w rogrzanym do 190 stopni piekarniku przez 15 - 20 minut. U mnie bułki piekły się 20 - 22 minuty i jajka całkowicie się ścieły, natomiasat jeśli chcemy by żółtko było miękkie i płynne, wystarczy 15 minut. Na koniec posypujemy szczypiorkiem i zajadamy. Smacznego :)