Jajka w złotym deszczu

Jajka w złotym deszczu
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Jajka nadziewane dwoma puszystymi kremami, idealne jako przekąska.

Składniki

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki delikatnego pasztetu drobiowego
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • mały pojemnik śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka tartego chrzany (u mnie ze słoiczka)
  • sól i pieprz
  • listki selera lub natki pietruszki do ozdoby

Przygotowanie

  1. Jajka po obraniu kroimy na połowę, wyjmujemy żółtka, a białka odkładamy.Pasztet ucieramy z kwaśną śmietaną, aż powstanie puszysty krem. Doprawiamy sola i pieprzem.

  2. Gotowym kremem nadziewamy połówki białek.

  3. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywny krem. Dodajemy chrzan, pieprz i sól. Delikatnie mieszamy.

  4. Tak przygotowany krem chrzanowy nakładamy na połówki białek. Całość posypujemy pokruszonym żółtkiem.

  5. Jajka dekorujemy listkami selera. Podajemy lekko schłodzone, nie później niż 30 minut po przygotowaniu, Smacznego !!!

  6. ;-D

  7. ;-)))

  8. ;-XD

Komentarze do przepisu (16)

SlodkoSlodka83 16 kwietnia
Coś nowego dla mnie ,pyszne :-)
slodkisentyment 16 kwietnia
Smakowite :) Dobrze się prezentują :)
kucharka-amatorka 16 kwietnia
Piękne!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki delikatnego pasztetu drobiowego
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • mały pojemnik śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka tartego chrzany (u mnie ze słoiczka)
  • sól i pieprz
  • listki selera lub natki pietruszki do ozdoby
Składniki