Jajecznica z tymiankiem

Jajecznica z tymiankiem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Jajecznicę można przygotować na wiele sposobów. Jajka fajnie się komponują z mnóstwem różnych warzyw, serami, grzybami czy mięsem. U mnie tym razem padło na tymianek, którego aromat uwielbiam. Z założenia miał być świeży, jednak zanim usmażyłam jajecznicę, tymianek zerwany na działce wysechł :) i trzeba było zrobić jajecznicę z tymiankiem suszonym. Jeżeli więc macie świeży tymianek śmiało możecie go użyć do zrobienia pysznej jajecznicy, a jeśli nie to równie dobrze sprawdzi się ten w wersji suszonej.

Składniki

  • masło klarowane 1 łyżka
  • jajka 4 sztuki
  • suszony tymianek 1 gałązka
  • sól

Przygotowanie

  1. Jajka wbijamy do garnuszka, roztrzepujemy widelcem, dodajemy sól. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy przygotowaną masę jajeczną, dodajemy suszony tymianek.
    Całość mieszamy i smażymy, aż masa jajeczna odpowiednio się zetnie.
    Jajecznicę przekładamy na talerze. Podajemy ze świeżym pomidorem, ogórkiem i odrobiną cebulki. U mnie jeszcze znalazło się kilka plasterków sera pleśniowego z zielonym pieprzem.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (8)

fafiatko 05 sierpnia
Pyszne sniadanie!
bryssska 06 sierpnia
Rewelacyjna ;-D
konhambos 06 sierpnia
tymianek to doskonaly dodatek. Pyszne jedzonko!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • masło klarowane 1 łyżka
  • jajka 4 sztuki
  • suszony tymianek 1 gałązka
  • sól
Składniki