Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie polecam jajecznicę z pomidorami i cebulą, podaną z kromką swojskiego pieczywa.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 496
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 496
Składniki
Wymytego pomidora kroimy w kostkę, cebulę kroimy w pół plastry. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu.
Gdy pomidory puszczą sok dodajemy jajka, lekko solimy i smażymy do ścięcia się jajecznicy.
Każdy sam reguluje sobie ścięcie jajecznicy. Jedni lubią mocno ściętą, drudzy wolniejszą.
Usmażoną jajecznicę podajemy z pieczywem. Smacznego!!!