Jaja z chrzanem

Jaja z chrzanem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Pyszny sos chrzanowy do sałatki i wędlin. Tradycyjny dodatek świąteczny z południa kraju.

Przygotowanie

  1. Jaja ugotowałam na twardo- 8 minut od zagotowania.

    Posiekałam je nożem- można też zetrzeć na tarce na grubym oczku, ale postanowiłam trzymać się tradycji.

    Dodałam chrzan- ma być dosyć ostre, majonez i śmietanę. Doprawiłam jeszcze do smaku solą.

    Gotowe!

  2. Jak spróbowałam pierwszy raz tego sosu to byłam zachwycona!

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (31)

bryssska 18 marca
Uwielbiam, zapachniało świętami ;-D
slodkisentyment 18 marca
O tak, uwielbiam ten sos, mimo że z północnych terenów :):):) Ależ tu świątecznie :)
ErJot 18 marca
Proste i smaczne:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki