Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
póki sezon na jagody trzeba to wykorzystać :) Z podanej porcji wyszło mi 30 bułek :)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Do miski wsypać mąkę w środku zrobić dołek. Do dołka dać cukier, pokruszone drożdże i trochę mleka delikatnie to wymieszać i odstawić na 15 min. Następnie dodać jajka, roztopione masło i stopniowo w trakcie wyrabiania dodawać mleko. Wyrabiać mikserem z końcówkami hakami. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie odcinać kawałki do środka dać jagody i trochę cukru, formować bułeczki. Bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i posypanym mąką. Odstawić do wyrośnięcia, posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w 180 stopniach ok 25-30 min. Smacznego