Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako starter, albo w wiekszych ilosciach, doskonale danie, które charakteryzuje sie nie tylko niecodzienna forma, ale i skladnikami, do których naleza domowy ketchup i specjalny cebulowy majonez, który smakuje nie tylko do hot dogów i hamburgerrów, ale i do jajek, kanapek, grilla itd.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 402
Prosty, kremowy serniczek. Bez użycia wagi kuchennej.
Odsłon: 81
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 402
Prosty, kremowy serniczek. Bez użycia wagi kuchennej.
Odsłon: 81
Składniki
Aby hot dogi wygladaly szczególnie apetycznie stosuje jak najmniejsze korniszony i mini parówki (ok. 5 cm dlugosci) tzw. koktajlowe, jesli ich nie mamy, mozna pokroic normalne parówki na mniejsze kawalki. Aby cebulowy majonez byl wyjatkowo aromatyczny, mocze cebule juz dzien wczesniej, wtedy efekt jest najlepszy. Przepis na domowy ketchup: https://smaker.pl/przepis-domowy-ketchup,170630,konhambos.html Wsypac 50 g smazonej cebulki do naczynia, zalac olejem (125 ml) i odstawic pod przykryciem na 6-8 godzin, najlepiej przez noc. Nastepnego dnia odcedzic cebule przez sito i zebrac olej. W wysokim pojemniku wymieszac jajko z łyżką musztardy, smazona cebula z oleju, sola i pieprzem i dodajac olej wszystko zmiksowac do powstania kremowego majonezu. Podgrzac mini parówki i w miedzyczasie pociac buleczke na centymetrowe kostki. Korniszony wysuszyc papierem kuchennym i przeciac na pól. Wlozyc do kazdej szklanki po 1 lyzce ketchupu, na niego 5-6 kostek bulki, korniszony i mini parówki. Na wierzch nalozyc lyzke majonezu cebulowego i udekorowac reszta smazonej chrupiacej cebulki.