Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1030
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1030
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Składniki
1) Kurczaka kroimy w cienkie paski i mieszamy w misce z olejem i przyprawą do gyrosa (proporcje według uznania - jak kto lubi najbardziej); 2) Paprykę kroimy w paski, a cebulę w piórka;
3) Następnie na patelni smażymy mięso aż się zarumieni i będzie białe w środku, potem dodajemy cebulę i paprykę. Smażymy przez kilka minut do momentu kiedy kurczak będzie gotowy a warzywa miękkie. Farsz doprawiamy sokiem z cytryny oraz jeżeli uznamy, że za mało jest przyprawy do gyrosa to również i nią. 4) Na placek z tortilli nakładamy na środku bądź z boku gotowy farsz i posypujemy startym serem, a także posiekaną pietruszką bądź kolendrą (u mnie jest pietruszka) i zwijamy w rulon.
5) Zawiniętą tak tortillę przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w 180 stopniach przez ok 10 minut. Podawać z SOSEM: * tzatziki lub czosnkowym, bądź z jednym i drugim :-)