Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i rozgrzewający gulasz.
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2164
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1928
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 33
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2164
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1928
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 33
Składniki
Żołądki oczyścić, zalać wodą i gotować 20 minut. Po tym czasie wodę wylać, zalać świeżą wodą, dodać listki laurowe oraz ziele angielskie i gotować na małym ogniu do miękkości. Po ugotowaniu żołądki odcedzić i pokroić na paski.
Cebulę obrać i posiekać, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, marchewkę obrać i pokroić w półplasterki, pieczarki pokroić na plasterki.
Cebulę podsmażyć na oleju i przełożyć do większego garnka. Następnie podsmażyć marchewkę i paprykę i również przełożyć do garnka z cebulą. Warzywa zalać bulionem, dodać paprykę słodką i ostrą i gotować do miękkości.
. Dodać pokrojone żołądki oraz wcześniej podsmażone pieczarki. Chwilę razem gotować.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz, wymieszać. Mąkę połączyć z niewielką ilością zimnej wody, dodać do gulaszu i zagotować.