Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem, że nie każdy lubi podroby. Są tanie, szybkie w przygotowaniu i naprawdę smaczne. Można je wykorzystać do gulaszu, zupy, farszów.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1310
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1310
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Mięso płuczemy pod zimną wodą, odcedzamy, czyścimy z ewentualnych twardych błonek. Możemy pokroić na mniejsze kawałki co polecamy gdyż szybciej są miękkie. Do garnka dajemy tłuszcz ( wg uznania : smalec, margaryna, olej ) wrzucamy przygotowane żołądki. Smażymy przez 10 min. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, ziele angielskie, liść laurowy, paprykę i pieprz. Dusimy pod przykryciem do miękkości około 30-40 min. W garnuszku mieszamy mąkę z 1/2 szklanki wody. Można dodać do tego 3-4 łyżki mleka lub śmietany. Kiedy żołądki są już miękkie zagęszczamy zawiesiną z mąki. Doprawiamy do smaku solą. Całość zagotowujemy. Gulasz z żołądków drobiowych możemy podać z kaszą jęczmienną, pure z ziemniaków, grubym makaronem a nawet z plackami ziemniaczanymi.