Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy gulasz jaki jadłam,jest przepyszny.źródło:gotuj.pl
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 137
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7399
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 172
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 197
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 137
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7399
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 172
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 197
Składniki
Mięso umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę(wielkość w/g uznania) .Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.Na tej samej patelni,obsmażyć mięso na złoty kolor,dodać cebulę,pokrojoną w kostkę marchewkę,cienko pokrojonego pora i zalać wszystko wodą(wody ma być tyle,aby przykryć mięso)dusić około 15 minut na małym ogniu,pod przykryciem.
Po tym czasie dodać vegetę,listek,pieprz,paprykę,przeciśnięty czosnek,majeranek i koncentrat pomidorowy.Dusić,aż mięso będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało). Na końcu dodać mąkę rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sos gotując jeszcze około 5 minut.Podawać z ziemniakami lub kaszą.