Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, bezmięsne danie obiadowe. Soczewica zaopatrzy nasz organizm w białko. Danie można podawać z ryżem, kaszą czy ziemniakami. Nie jest to jednak konieczne, gdyż sycący jest już sam gulasz. Przygotowanie nie zabiera dużo czasu. Polecam.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 765
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 765
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny, a potem podgotować, aby zebrać pianę która się wytwarza. Po zebraniu piany przecedzić przez durszlak. Por, cebulę i czosnek drobno pokroić. Obraną marchewkę i seler zetrzeć na tarce. Tak przygotowane warzywa zeszklić na oleju. Dodać pokrojone papryki i koncentrat pomidorowy. Dolać 1-2 szklanki wody. Dodać przyprawy i osączoną soczewicę. Dusić jeszcze jakieś 20-25 minut.