Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy pomysłu nie macie co na obiad zrobić, zróbcie to, co my. Wrzućcie wszystko do gara, powstanie pyszny gulasz ;) W zasadzie sam się robi, makaron też i danie gotowe ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Mięso kroimy na kawałki. Marchew, seler, pietruszkę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Czosnek rozgniatamy i kroimy na mniejsze części. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mięso wrzucamy na gorący olej, obsmażamy. Dodajemy warzywa, cebulę, smażymy przez kilka minut. Wrzucamy czosnek i smażymy przez chwilę, by „puścił’ aromat. Zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy pieprz białowieski. Gotujemy 30 min na średnim ogniu. Groszek osączamy z zalewy. Dodajemy do dania z fasolą i jej zalewą. Gotujemy kilka minut. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do gulaszu, zagotowujemy. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.