Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki z duszonymi grzybkami. Można je równie dobrze traktować jako dodatek do kanapek czy grzanek.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 329
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 476
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 456
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 293
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 329
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 476
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 456
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 293
Składniki
Grzyby bardzo dokładnie oczyścić, odciąć trzony, dobrze opłukać pod bieżącą wodą. Większe kapelusze pokroić w paski, mniejsze grzybki zostawić w całości.
Cebulę obrać, po-kroić w drobną kostkę. Wrzucić na gorący tłuszcz, lekko zesmażyć. Dodać pokrojone grzyby, posypać solą i pieprzem, wymieszać. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut, potem zdjąć pokrywkę, by grzyby lekko odparowały.
Można je zagęścić 4 łyżkami śmietany wymieszanymi z 2 łyżkami mąki. Bułeczki przekroić, wydrążyć, napełnić duszonymi grzybami. Podawać od razu.