Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czym najlepiej rozgrzać się wieczorem w zimie, kiedy za oknem mroźno i sypie śnieg? Grzanym winem! Dzisiejsza wersja jest z dodatkiem jabłek i soku jabłkowego, pachnąca cynamonem, goździkami i anyżem :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 691
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 514
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 25
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 691
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 514
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 25
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 79
Składniki
Sok jabłkowy i czerwone wino wlewamy do garnka. Dodajemy goździki, cynamon, anyż i mocno podgrzewamy na małym ogniu, nie doprowadzając jednak do wrzenia. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, kawałki lub wycinamy gwiazdki. Umytą cytrynę kroimy na półplasterki. Do kubeczków/ szklanek/ wkładamy po kilka kawałków jabłek i cytryny, a następnie zalewamy winem. Pijemy gorące :)