Gruzińskie ziemniaki

Gruzińskie ziemniaki
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Wspaniałe ziemniaki do kwaśnego schłodzonego mleka.

Składniki

  • Ziemniaki ½ kg
  • Orzechy włoskie posiekane 5 łyżek
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 5 ząbków
  • Koper 1 pęczek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka słodka mielona do smaku
  • Olej 5 łyżek
  • sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, następnie odcedzić, obrać, ostudzić i pokroić w kostkę. Ułożyć w salaterce, polać olejem wymieszanym z zmiażdżonym czosnkiem, papryką i solą do smaku. Odłożyć w chłodne miejsce, po czym połączyć drobno posiekaną cebulą, koperkiem i orzechami, skropić sokiem z cytryny i podawać.

Komentarze do przepisu (1)

rosynka 17 sierpnia
Pycha!
Składniki
  • Ziemniaki ½ kg
  • Orzechy włoskie posiekane 5 łyżek
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 5 ząbków
  • Koper 1 pęczek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka słodka mielona do smaku
  • Olej 5 łyżek
  • sok z cytryny do smaku
Składniki