Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie sposób przejść obok tego ciasta obojętnie, znika z talerzy w oka mgnieniu. Jest łatwe i szybkie w zrobieniu.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 315
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 454
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 420
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 279
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 315
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 454
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 420
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 279
Składniki
Najpierw pieczemy spód; Masło roztopić i lekko przestudzić. Dodać żółtka, cukier, wanilię i make przesiana z proszkiem. Wymieszać łyżka a następnie dłonią, do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto od razu wykładamy na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut w 160* W trakcie gdy ciasto się piecze, robimy kruszonkę i bezę. Białka ubić na sztywno, w trakcie dodawać stopniowo cukier. Ma powstać sztywna i szklista masa. Składniki na kruszonkę mieszamy ze sobą. Formujemy kulkę i wkładamy do zamrażalnika. Ciasto nie musi być w nim długo, wystarczy 10-15 minut. Gdy spód ciasta się upiecze, nie czekam aż się wystudzi. Wyjmuję z pieca układam pokrojone gruszki, przykrywam je bezą, a na wierzch ścieram kruszonkę. Ciasto ponownie wkładam do piekarnika i piekę 30-35 minut w 150*