Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki , które przygotowuję w ten sposób od wielu lat. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Bardzo dobrze komponują się z białymi mięsami.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Gruszki obieramy przekrajamy na pół i wyrzucamy wszystkie niejadalne części. Wrzucamy do naczynia z zakwaszoną wodą
Z cukru, octu , wody i przypraw korznnych gotujemy syrop aż będzie przejrzysty. Do wrzącego wkładamy gruszki gotujemy do miękkości. Owoce przekładamy do wyparzonych słoików. Z zalewy usuwamy goździki i cynamon. Wrzątkiem zalewamy gruszki. Zakręcamy słoje i odstawiamy do wystygnięcia do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Gotowe i smacznego.