Grillowany filet z kurczaka

Grillowany filet z kurczaka
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Mega petarda <3 Śmierdzi? Nie szkodzi…ser wymiata!

Składniki

  • 4 filety z kurczaka ( po 200 g )
  • 5 łyżek wody
  • 100 ml oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów
  • listki świeżej bazylii
  • 4 plastry sera Havarti Dantil

Przygotowanie

  1. Filety oczyszczamy, kroimy wzdłuż na pół. Nakłuwamy, marynujemy godzinę w wodzie wymieszanej z oliwą i solą. Osuszamy papierowym ręcznikiem.

    Wewnętrzne strony filetów (pary) smarujemy pastą pomidorową. Na każdej układamy listki bazylii.

    Plastry sera zawijamy w rulon.

    Z filetów robimy tzw. kanapki w środek umieszczając ser.

    Na grilla z tym ;)

Komentarze do przepisu (2)

kulinarnagosia 12 lipca
Wygląda apetycznie :)
Pyszny.:)
Składniki
  • 4 filety z kurczaka ( po 200 g )
  • 5 łyżek wody
  • 100 ml oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów
  • listki świeżej bazylii
  • 4 plastry sera Havarti Dantil
Składniki