Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam owoc granatu. Postanowiłam zamknąć go w słoiku z jabłkami. Wyszedł z tego pyszny dżemikowy duet.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 630
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1833
Polecam.
Odsłon: 5674
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 630
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1833
Polecam.
Odsłon: 5674
Składniki
Jabłka wrzucić na głęboką patelnię i smażyć 10 minut. Dodać cukier i mieszać aż się rozpuści. Po około pięciu minutach dodać pestki granatu i wymieszać. Dżem nakładać do wcześniej wyparzonych słoiczków. Jeśli chcemy dżem szybko użyć to wystarczy zakręcić gorący dżem. Natomiast jeśli chcemy dłużej go przechowywać to pasteryzujemy 15 minut.