Gotowane roladki z indyka faszerowane porem

Gotowane roladki z indyka faszerowane porem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pyszny i zdrowy obiadek.

Składniki

  • filet z indyka 1/2 kg
  • Por 1 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • masło do smażenie 1/5 łyżeczki
  • folia spożywcza

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso dokładnie oczyścić z żyłek, posypać solą i pieprzem do smaku i dokładni utłuc, po czym odstawić na pół godziny aby mięso trochę skruszało. W między czasie pora dokładnie oczyścić, drobno posiekać i usmażyć na maśle z dodatkiem soli do smaku. Na przygotowanym mięsie rozłożyć przygotowanego pora.

  2. Zwinąć dosyć mocno w rulon, zaginając boki do środka i posypać pieprzem. Gotową roladkę położyć na foli spożywczej i zawinąć bardzo szczelnie. W rondlu zagotować wodę, włożyć roladkę i gotować przez 20-25 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu ostudzić i pokroić ukośnie w plastry. Musimy pamiętać aby roladka była bardzo szczelnie zawinięta w folię, tak aby podczas gotowania nie dostała się do środka woda. Tak przygotowane mięso z indyka wybornie smakuję z surówką z czerwonej kapusty z dodatkiem startego jabłka.

Składniki
  • filet z indyka 1/2 kg
  • Por 1 szt
  • sól i pieprz do smaku
  • masło do smażenie 1/5 łyżeczki
  • folia spożywcza
Składniki