Gotowane grzyby

Gotowane  grzyby
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Danie z kuchni portugalskiej. Oryginalnie należy użyć grzybów leśnych. Ja takich nie mając dodałem boczniaki.

Składniki

  • 1 kg grzybów leśnych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 100 g szynki serrano
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • grzanki jako dodatek

Przygotowanie

  1. Boczniaki staranie opłukałem, pokroiłem. Rozgrzałem na patelni olej, zrumieniłem drobno pokrojoną cebulę i szynkę serrano (około 6 minut). Dodałem grzyby, przykryłem patelnię aby grzyby puściły wodę. Dusiłem do miękkości. Doprawiłem solą. Czosnek drobno posiekałem. Ugarnirowałem nim grzyby. Grzyby wyłożyłem na talerz, podałem z grzankami.

Komentarze do przepisu (4)

ciacho50 27 lipca 2016
bardzo smacznie się prezentują z tym chrupiacym pieczywem :)
Obserwator 27 lipca 2016
I smaczne były :)
Docherro 28 lipca 2016
Z boczniakami też bardzo smaczne:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg grzybów leśnych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 100 g szynki serrano
  • 6 łyżek oliwy
  • sól
  • grzanki jako dodatek
Składniki