Golonko w słoiku.

Golonko w słoiku.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Nie ma łatwiejszego i pyszniejszego sposobu na mięso ze słoika.Wiemy co jemy,bez konserwantów i chemii,zdrowe i smaczne. Serdecznie polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Z golonek wykroić mięso od kości.Skórę również odrzucić.

  2. Mięso pokoroić na 1-1,5cm kawałki.
    Dodać pokrojony w cieńkie plasterki czosnek,ziela,liście,sól,pieprz,żelatynę i wodę.
    Wszystko wyrobić ręką by mięso dobrze połączyło się z przyprawami.
    Odstawić na 3-4 godz.

  3. Słoiczki wyparzyć i do suchych nakładać dość ciasno mięso.Od góry zostawić wolne miejsce tak na 2 cm.Zakręcić suchą nakrętką ,wcześniej wytrzeć boki słoika.

    Dać do gara wyłożonego ściereczką.Nalać wody tyle by od góry była wolna przestrzeń około 5cm.
    Pasteryzować na wolnym ogniu przez 3 dni.
    Pierwszy dzień d momentu zagotowania 3 godz.
    Drugi dzień 1,5 godz.
    Trzeci dzień 1 godz.

    Słoików nie wyjmować zostawić w wodzie do następnego dnia.

    Po trzech dniach pasteryzacji słoiki wynieść w chłodne miejsce,mogą leżeć i 2 lata o ile ich wcześniej nie zjemy:)

  4. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (24)

fafiatko 11 marca
Nie no! takie smaki na noc! bedzie mi sie snila!
Nevermore 11 marca
Jest prawie wszystko, co potrzeba ;) Dobre mięsiwko, pieczywko, ogóreczek i jeszcze tylko "seteczka" i... Czytaj całość »
Jest prawie wszystko, co potrzeba ;) Dobre mięsiwko, pieczywko, ogóreczek i jeszcze tylko "seteczka" i można żyć :D
Pycha, mniam :)
pelen_brzuszek 11 marca
jak swojsko :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki