Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś nowego, coś dobrego, zachęcam każdego. Mięso mielone w kapuście, w pysznym sosie z pieczarkami.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 486
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1319
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 486
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1319
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
1. Kapustę obieramy z liści i gotujemy w gorącej wodzie.
2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
3. Mięso przekładamy do miski.
4. Wbijamy jajko, doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Dodajemy ryż.
6. Wsypujemy majeranek.
7. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.
8. Liście rozkładamy na każdy liść nakładamy farsz mięsny i zawijamy.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
10. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku 35 minut w 180 ̊C
11. Pieczarki pokrojone prużymy na rozgrzanym oleju.
12. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
13. Do naczynia wsypujemy mąkę.
14. Dodajemy musztardy.
15. Wlewamy śmietanę.
16. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
17. Hartując wlewamy do grzybów
18. Gdy gołąbki się upiekły polewamy sosem grzybowym. 19. Danie gotowe. 20. Smacznego.