Gołąbki z młodej kapusty z mięsem z indyka.

Gołąbki z młodej kapusty z mięsem z indyka.
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Do gołąbkow nie trzeba namawiać,chyba nie ma takiej osoby która by nie lubiła:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Kapustę p wycięciu głąba sparzyć i stopniowo oddzielać liście.
    trafiłam na dobrą kapustę bo prawie wszystkie liście wykorzystałam.
    Te które nie nadawały się dałam na spód naczynia.

    Kaszę i ryż pogotować 5 min.i zostawić na pół godz.w tej wodzie by napęczniała.

  2. Mięso zmielić.

    Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na tłuszczu.

    Do miski dać zmielone mięso,cebulę oraz kaszę i ryż.Dodać sól,pieprz i dobrze wymieszać.

    Spód naczynia wyłożyć liśćmi.Zawijać w liście farsz gołąbkowy i układać ściśle w naczyniu.

  3. Dodać kilka ziaren ziela angielskiego i liście laurowe.
    Zalać bulionem do połowy gołąbków.
    Wierzch wyłożyć liśćmi.

    Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180st.35 min.

  4. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (14)

fafiatko 10 czerwca
Jeszcze smaczniejsza wersja najsmaczniejszej potrawy, i jakie ladny zwarty farsz!
kuchmariola63 11 czerwca
Pycha :) Kusisz :)
bryssska 11 czerwca
Pycha, ja zrobiłam zapiekankę gołąbkową, mniej roboty, a smak ten sam ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki