Gołąbki z mięsem

Gołąbki z mięsem
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Elajla
Trochę czasochłonne ale jakie pyszne ...

Przygotowanie

  1. F A R S Z

    Mięso mielone mieszamy z ryżem i doprawiamy do smaku przyprawami .

  2. GOTOWANIE KAPUSTY

    Wycinamy głąb kapusty następnie gotujemy wodę z odrobina oleju i soli i wkładamy kapustę do garnka . W trakcie gotowania odrywamy kolejne liście. Resztę kapusty można wykorzystać do bigosu .

  3. Na dno garnka układamy warstwę liści kapusty

  4. Zwijamy gołąbki i układamy je w garnku.

  5. Jeśli zostanie farsz można go zamrozić. I wykorzystać go następnym razem.

  6. Całość przykrywamy liśćmi i wlewamy trochę wody z gotowanej kapusty oraz dodajemy koncentrat pomidorowym .

  7. Gołąbki gotujemy przez około godzinę.

  8. Smacznego

Składniki