Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochłonne danie, jak każde gołąbki, ale przepyszne
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5206
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 73
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5206
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 73
Składniki
1. ugotować kaszę na sypko, 2. pieczarki umyć, obrać, drobniutko pokroić, kilka szt odłożyć 3. na oleju podsmażyć pokrojoną drobno cebulę, dodać pieczarki, smażyć ok 5 min, doprawić jarzynką, solą i pieprzem, dodać kaszę, wymieszać, 4. w dużym garnku zagotować wodę, włożyć główkę kapusty, stopniowo oddzielać liście, ściąć gruby nerw, na liście nakładać farsz, zwijać gołąbki, 5. na dnie garnka ułożyć kilka liści, na nie układać gołąbki, zalać bulionem warzywnym, gotować na bardzo małym ogniu ok 30-40 min, 6. na sos: pokroić drobno cebulę, poddusić na oleju, dodać pokrojone pieczarki, dusić, dodać 1/2 szkl wody i śmietanę, doprawić do smaku ( można dodać do smaku sos grzybowy w proszku), 7. gołąbki podawać z sosem grzybowym, smacznego