Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 510
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 510
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb. Gotować ją przez 5 minut w osolonej wodzie. Ostudzić, oddzielić liście, z każdego ściąć twardy rdzeń. Mięso wymieszać z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, startą na tarce cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Porcje farszu zawijać w liście kapusty. Na dnie rondla położyć kilka liści kapusty, na nich ułożyć gołąbki. Wlać tyle wody, aby zakryła gołąbki do połowy. Dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z połową bulionu, wlać go do rondla z gołąb-kami, zagotować. Dodać koncentrat, sól i pieprz. Gołąbki podawać z sosem.