Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam całym sercem,wyszły przesmaczne i takie proste do zrobienia:)
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2656
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 215
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2656
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Mięso zmielić. Cebulkę pokrojoną w kostkę wrzucić do stopionego podgardla i zrumienić. Kaszę i ryż w torebkach ugotować 10 min.. Wszystko dać do miski ,doprawić do smaku pieprzem,solą i jarzynką ,wymieszać. Wcześniej sparzone liście kapusty oczyścić z twardej łodygi. Na spód rondla położyć liście kapusty. Pozostałe zawijać z mięsem i układać w rondlu. Na wierzch dać liście które nie były potrzebne.Zalać bulionem,dodać listki laurowe i ziele angielskie. Gotować 1/2godz. Podawać same lub z sosem pomidorowym czy też grzybowym. Smacznego życzę!