Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowe rurki nadziewane farszem gołąbkowym z młodą kapustką.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 62
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 62
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 15
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 518
Składniki
1. Mięso mielonego przekładamy do miski.
2. Cebulę kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Kapustę drobno kroimy i dokładamy do cebuli, podlewamy odrobiną wody i prużymy do miękkości, studzimy.
4. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu jak ostygnie dodajemy do mięsa.
5. Kapustę dodajemy do mięsa.
6. Wbijamy jajko.
7. Przyprawiamy solą i wsypujemy bazylię.
9. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
10. Rozrabiamy sos, do naczynia wsypujemy sos paprykowy i przekładamy koncentrat mieszamy z dodatkiem wody.
11. Sosem zalewamy makaron.
12. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 13. Posypujemy zapiekankę.
14. Zapiekamy 40 minut w 180˚C. 15. Danie gotowe. 16. Smacznego.