Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1085
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 47
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 178
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 75
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1085
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 47
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 178
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 75
Składniki
Ryż zalać 3 litrami wrzącej osolonej wody ,gotować 15 min ,odcedzić i opłukać zimną wodą. Drobno posiekane cebule zrumienić na maśle. Ryż wymieszać z mięsem i cebulą wraz z tłuszczem. Doprawić solą i pieprzem. Z kapusty usunąć zepsute liście. Nacinając przy głąbie ,tak by liście nie popękały ,rozdzielić je i ściąć łykowate części. Liście włożyć na 4 min do osolonego wrzątku ,odcedzić. Farsz nakładać łyżką na liście ,zwinąć w rulonik ,po czym oba końce wcisnąć do środka ,tak aby farsz nie wystawał. Brytfannę wyłożyć liśćmi kapusty ,a na nich ułożyć gołąbki. Zalać bulionem wołowym lub grzybowym. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 1,5 godziny.