Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 262
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 435
Polecam.
Odsłon: 817
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 262
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 373
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 435
Polecam.
Odsłon: 817
Składniki
liscie kapusty wrzucamy do wrzatku na chwilke by zmiekly-mozna uzyc kapusty bialej rowniez sie do tego nadaje ale wtedy gotujemy ja dluzej gdyz liscie sa twardsze,nastepnie wyjmujemy i pozostawiamy do wystygniecia;ryz gotujemy na poltwardo; mieso mielone laczymy z przyprawami,surowym jajkiem,odrobina bulki tartej,dodajemy ryz i wyrabiamy jednolita mase;na kazdym lisciu kapusty ukladamy przygotowany farsz i zawijamy lub skladamy w kawdraty(ja preferuje zwijanie);ukladamy tak przygotowane golabki do garnka zalewamy do polowy woda i na malym ogniu gotujemy dodajac do wody kostke rosolowa; ja gotuje je okolo 35 minut;nastepnie wyjmuje je,do wody dodaje koncentrat pomidorowy,jak sie to zagotuje dodaje smietane z maka i calosc mieszajac doprowadzam do zagotowania;probuje sos w smaku w razie koniecznosci doprawiam ,wrzucam do tego ugotowane golabki i zostawiam w tym sosie na 2-3 godz przed podaniem by przeszly sosem pomidorowym; smakuje z ziemniakami:)