Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjne gołąbki z mięsem ,warzywami i ryżem . Wbrew pozorom nie są aż tak pracochłonne. Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 812
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 812
Składniki
Przygotowanie: Kapustę całą główkę (wyciąć głąb z kapusty)opłukać, włożyć do garnka do gotującej wody i obgotować,aby zmiękły liście i można było z nich formować gołąbki. Do mięsa mielonego dodajemy startą marchew ,seler i pietruszkę przyprawy i ugotowany według przepisu na kartoniku ryż (ostudzony ) (doprawić według uznania). Wszystko razem mieszamy ,i dobrze wyrabiamy dłonią ,mięso rozkładamy na liściu i formujemy gołąbki Dno garnka, wykładamy liście kapusty lub folię aluminiową i na nich układamy gołąbki ,można ułożyć je warstwowo. Na każdego gołąbka można położyć plasterek masła lub boczku Zalewamy je bulionem ( z kostki rosołowej ) Z wywaru z gołąbków można przygotować sos pomidorowy . Gotujemy 30 - 40 minut
Smacznego !!!