Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na szybki (przynajmniej w przygotowaniu, bo jednak troszkę trzeba na niego poczekać) i orzeźwiający deser - galaretka z dodatkiem jogurtu. Galaretka to zawsze strzał w dziesiątkę, lubią ją zarówno dzieci jak i dorośli, a do tego jest mało kaloryczna. Dzisiejsza galaretka jest jednak troszeczkę urozmaicona. Przepis znalazłam na opakowaniu właśnie jednej z galaretek, oczywiście troszkę go zmodyfikowałam. Zapraszam :)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Żółtą galaretkę również przygotować wg opisu na opakowaniu (warto użyć troszkę mniej wody), a następnie ostudzić. Zieloną galaretkę rozpuścić w 450ml wrzącej wody (nie gotować). 2/3 galaretki odlać do innego naczynia, pozostawić do wystudzenia, następnie dodać jogurt naturalny i dokładnie wymieszać. Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki aby stężała. Następnie wlać pozostałą galaretkę tworząc drugą warstwę, całość wstawić do lodówki do ponownego stężenia. Gdy druga warstwa galaretki stężeje wlewamy ostudzoną galaretkę żółtą i ponownie wkładamy do lodówki.
Smacznego :)