Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska dla oszczędnych.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Wykonanie: Skrzydełka ugotować razem z włoszczyzną i przyprawami do smaku. Następnie odcedzić, zebrać tłuszcz, doprawić w razie potrzeby i wymieszać z żelatyną. Skrzydełka obrać od kości, pokroić tylko z marchewką, a resztę włoszczyzny wykorzystać np. do zupy. Obrane mięso i marchewkę ułożyć w salaterkach, zalać rosołem, wstawić do lodówki i podawać na drugi dzień.