Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc wielbicielem galarety proponuję taką wersję. Ja lubię prawie wszystkie wersje. I z dodatkiem wołowiny i mięsa drobiowego, galaretę drobiową.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Golonkę , nogi i ogon dokładnie umyłem, włożyłem do garnka, zalałem zimną wodą. Zagotowałem, zebrałem szumowiny. Dodałem wołowinę. Gotowałem na maleńkim ogniu. Po około 2 godzinach dodałem całe warzywa wcześniej umyte i obrane . Dodałem czosnek i wszystkie przyprawy, gotowałem na wolnym ogniu, aż mięso zaczęło odchodzić od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąłem z wywaru. Powstały bulion przesączyłem przez gęste sito. Doprawiłem solą i pieprzem.
Mięso po ostygnięciu, rozdrobniłem na małe kawałki. Marchew pokroiłem na dość grube plasterki. Wyporcjowałem marchew i mięso, dodałem natkę, zalałem bulionem. Odstawiłem w chłodne miejsce do wystygnięcia.