GALANTYNA Z KURCZAKA

GALANTYNA Z KURCZAKA
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Po prostu pyszne, delikatne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Z kurczaka delikatnie zdjąc skórę, by jej nie porwac. Zaszyc otwory po szyjce, skrzydełkach i udkach.

  2. Oddzielic mięso od kości i przepuścic przez maszynkę razem z bułką namoczoną w mleku (oraz marchwią i natką pietruszki).

  3. Do mięsa dodac jajo, sól, pieprz, dokładnie wyrobic. Masą napełnic skórę kurczaka, zaszyc. Ściśle zawinąc w folii aluminiowe lub ściereczce, owinąc grubą nicią i gotowac w bulionie ok. 40-50 minut. Nie dopuścic do wrzenia. Następnie przez godzinkę studzic w wywarze, wyjąc na półmisek, przycisnąc np. deseczką. Podawac na zimno. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

luisa69 29 lipca 2009
brzmi smakowicie, trochę roboty jest, ale czego się nie robi żeby podniebieniu dogodzić
Składniki
Składniki