Frużelina ananasowo-truskawkowa

Frużelina ananasowo-truskawkowa
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Szybki sposób na domowe przetwory. Dodatek cząbru podkreśla smak owoców.

Składniki

  • 500 g truskawek
  • 200 g świeżego ananasa
  • 500 ml wody
  • 1 łyżka suszonego cząbru
  • ksylitol wg uznania
  • 1 pełna łyżka mąki z tapioki

Przygotowanie

  1. Truskawki kroimy na mniejsze części, podobnie ananas. Przekładamy do rondelka, zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy 10 min. Do smaku doprawiamy ksylitolem.

    Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie, dodajemy do owoców, zagotowujemy, przekładamy do słoiczków, zakręcamy, ustawiamy na zakrętkach do wystudzenia.

Komentarze do przepisu (4)

Maudie 12 czerwca
Słoiczek pyszności :)
pelen_brzuszek 12 czerwca
domowa najlepsza :)
Wilczyca666 13 czerwca
Wygląda i ze składników wynika,że jest przepyszne.Tapioka zastępuje mąkę ziemniaczaną ?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g truskawek
  • 200 g świeżego ananasa
  • 500 ml wody
  • 1 łyżka suszonego cząbru
  • ksylitol wg uznania
  • 1 pełna łyżka mąki z tapioki
Składniki