Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wymyślone prze ze mnie ślimaczki dyniowe.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 698
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1850
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 698
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1850
Składniki
Ciasto pokroić na paski po 6 cm, nałożyć farsz dyniowy, zawinąć na pół formować ślimaczki. Piec w 200 stopniach przez 25 - 30 minut, pięć minut przed końcem nakryć folią aluminiową.
farsz dyniowy : Dynię obraną oczyszczoną i pokrojoną w kosteczkę, dodać do garnka z odrobiną wody, gotować do miękkości, gdy już jest wystarczająco miękka odcedzić na durszlaku z nadmiaru wody. Zblenderować, dodać cukier i cynamon.Pozostałą część farszu zamroziłam przyda się do babeczek lub ciasta dyniowego.