Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie daje wiele możliwości efektownego podania rozmaitych potraw...Sakiewki z mięsem i brokułami to jedna z nich ;)
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 32
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 24
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 45
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 105
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 32
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 24
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 45
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 105
Składniki
Umytego brokuła na 2 minuty zanurzyć we wrzącej, osolonej owdzie. Odcedzić i przelać zimna wodą. Mięso umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw, następnie zmielić. Ciasto francuskie pokroić w dość dużej wielkości kwadraty, następnie na środek układać plastry sera i zmielone mięso oraz różyczki brokuła. Zwinąć sakiewki i wsadzić do nagrzanego do 250 stopni piekarnika. Piec przez ok. 15-20 min.
Podawać np. z sosem pieczarkowym i brokułami z prażonymi migdałami. Smacznego!