Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 125
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 260
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 125
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 260
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 98
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
Ugotowałam bulion na udku kurczaka. Posiekałam 4 duże cebule i wrzuciłam na patelnię z 5 łyżkami gorącego oleju. Dusiłam pod przykryciem. Kiedy cebula nabrała bursztynowego koloru, wcisnęłam 2 ząbki czosnku i dolałam 250 ml białego wytrawnego wina. Wino jest dodatkiem koniecznym, jeśli chcemy mieć wspaniały smak! Cebulę z czosnkiem i winem dodałam do bulionu. Zupę nalałam do żaroodpornych miseczek, na wierzchu położyłam kromkę chleba, starłam na to żółty ser i zapiekłam w piekarniku do rozpuszczenia i przyrumienienia sera.